torsdag, 26 november, 2020
torsdag, november 26, 2020

80 procent av intensivvårdade coronapatienter överlever

Nya siffror från Region Stockholm visar att dödligheten bland patienter som intensivvårdas inte är så hög som befarat. Åtta av tio intensivvårdspatienter överlever och kan skrivas ut från sjukhuset.

Situationen i vården är mycket bättre än väntat, iallafall i huvudstaden. Det visar nya siffror från Region Stockholm. Idag är 127 av 177 intensivvårdsplatser upptagna på Karolinska universitetssjukhuset. Det finns kapacitet att öka antalet platser till 216 vid behov, skriver SVT.

– Det finns fortfarande lediga platser kvar, inte bara på Karolinska utan det är intensivvården i Stockholm i stort som gjort en makalös ökning. Jag tror att vi nu ligger sammanlagt på över 300 procent mot var vi normalt ligger, så det är många som kämpar, säger David Konrad, överläkare på intensivvårdsavdelningen på Karolinska, till SVT.

Efter en sammanställning av de patienter som först lade in på Karolinska och sedan blivit utskrivna har regionen preliminärt kommit fram till att åtta av tio patienter överlever efter att ha hamnat i intensivvård – även om det kan ta tid att helt bli återställd.

– Det är mycket positivt, vi hade befarat en mycket värre situation än så. Så det ser väldigt bra ut, men man ska inte dra slutsatser för tidigt. Vi är nöjda och glada att det ser ut så här just nu, men vi måste vara lite försiktiga med att ropa hej för tidigt, säger Konrad.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

”Europa får inte ge efter för Soros nätverk”

Öppen konflikt mellan George Soros och Viktor Orbán

Protester mot nya stränga coronaåtgärder i hela Europa

Allt mer protester mot vad som upplevs som diktatoriska tendenser

Risk för strömavbrott i vinter enligt den franska miljöministern

"Miljövännerna leder Frankrike rakt in i ett elektriskt system värdigt ett utvecklingsland”

Biden har ett Obama-problem

Hur blir USA:s nya Asienpolitik?

Danmark livstidsutvisar brottslingar födda i landet

Dags för svenskt rättsväsen att ta lärdom?

Macrons krav på franska muslimer

Går det att skapa ett "franskt islam"?

Populärt