söndag, 25 oktober, 2020
söndag, oktober 25, 2020

Åkesson vid grek-turkiska gränsen – uppmanar migranter att åka hem

Den grek-turkiska gränsen har de senaste dagarna upplevt våldsamma sammanstötningar mellan å ena sidan grekisk polis, militär och lokalbefolkning – och å andra sidan illegala migranter. Nu ger sig Jimmie Åkesson in i konflikten genom att på plats dela ut flygblad till migranterna med uppmaningen att åka hem igen.

Vid lunchtid på onsdagen twittrade Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, ett foto på sig själv stående vid den grekisk-turkiska gränsen. Budskapet ”Stäng gränsen!” är skrivet över fotot och i handen håller han ett flygblad. Källor till Exakt24 avslöjar att flygbladet innehåller en uppmaning, skriven på engelska, till de illegala migranterna att återvända hem: ”Sverige är fullt. Kom inte till oss! Vi kan inte ge er mer pengar eller erbjuda något boende.”

Ny migrationskris
Just nu försöker tiotusentals migranter storma den grekiska gränsen – EU:s yttre gräns. Många av dem uppges komma från det av coronavirus mycket hårt drabbade Iran, ofta afghaner som har lämnat Afghanistan för Iran men som vill vidare till Europa.

Sedan Turkiet i förra veckan meddelade att man nu öppnar för fri passage till Europa kan flera miljoner migranter väntas försöka ta sig till EU via Grekland, såtillvida inte Grekland och EU lyckas hålla gränsen stängd – något som grekisk polis och militär nu försöker. Grekland har hittills meddelat att man förflyttar 50 krigsfartyg till sjögränsen mot Turkiet och tusentals poliser och militärer patrullerar nu gränsen.

Lokalbefolkningen på ön Lesbos har försökt stoppa flyktingbussar med stenar och kedjor. Även ett flyktingläger i FN:s regi ska ha satts i brand.

– Åk tillbaka till Turkiet!, ska de rasande öborna ha skrikit.

Foto: Sverigedemokraterna
Foto: Sverigedemokraterna

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Hängde upp Muhammedteckningar – fick hembesök av fyra poliser

Vägrar ta ner dem, trots uppmaning från polisen

Ledaren: Styrka i stället för svaghet

Har islam halshuggit sig själv eller den sista yttrandefriheten?

Kina går om USA som EU:s största handelspartner

Kinas ekonomi återhämtar sig efter pandemin

Utökade coronarestriktioner från regeringen

Svåra problem för bland annat nattklubbarna

Två kvinnor knivskurna nära Eiffeltornet

Dagar efter det islamistiska mordet på läraren

25-årig man mördad i Svalöv

Misstänkt mördare gripen

Populärt