fredag, 23 oktober, 2020
fredag, oktober 23, 2020

Alt-högerprofiler och nationalister raderade från Youtube

Sent på måndagskvällen svensk tid raderades flera kända Youtubekanaler kopplade till amerikanska dissidenter. Bland annat försvann Richard Spencers kanal NPI/Radix och den libertarianske filosofen Stefan Molyneuxs kanal raderades efter 14 år på plattformen.

Enligt techsajten The Verge har förutom Spencer och Molyneux även den amerikanske nationalisten David Duke och Jared Taylors kanal American Renaissance förvunnit från Youtube.

Kvartetten påstås ha brutit mot Youtubes riktlinjer. ”Vi har strikta policys mot hatbrott”, säger en talesperson för Youtube till The Verge. Några exempel på de påstådda brotten läggs dock inte fram.

På Twitter skriver Richard Spencer att han kommer att överklaga avstängningen men att det verkar vara del av en systematisk, koordinerad insats.

Även Molyneux uttalar sig i en video på mikrobloggen där han säger att 14 års arbete och tusentals videos har raderats.

”Bokbålen är på väg och jag och många andra dissidenter har också fått sina kanaler förstörda på en lång rad plattformar inom loppet av ett par timmar”, säger han.

Utrensningen från Youtube sker samtidigt som Reddit raderat det enorma forumet r/the_donald som var en viktig stödjepunkt för president Trump. Även streamingsajten Twitch har raderat Trumps konto.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Kina går om USA som EU:s största handelspartner

Kinas ekonomi återhämtar sig efter pandemin

Utökade coronarestriktioner från regeringen

Svåra problem för bland annat nattklubbarna

Två kvinnor knivskurna nära Eiffeltornet

Dagar efter det islamistiska mordet på läraren

25-årig man mördad i Svalöv

Misstänkt mördare gripen

Populärt