torsdag, 14 januari, 2021
torsdag, januari 14, 2021

Ännu en skottlossning i Malmö

En bil har blivit beskjuten på Eriksfält i Malmö. Gärningsmannen uppges ha lämnat platsen i annan bil och polisen förhör nu vittnen. Detta bara timmar efter att SD har deklarerat att man kommer lämna in misstroendeförklaring mot justitieministern mot bakgrund av de senaste dagarnas bomber och skjutningar i just Malmö.

En bil har blivit beskjuten strax efter klockan 18 under eftermiddagen på Jöns Risbergsgatan i Eriksfält, Malmö, rapporterar Aftonbladet. Platsen, som ligger nära ett av Sveriges mest ökända getton Rosengård, är nu avspärrad och vittnen förhörs av polis.

– Det ligger en restaurang i närheten och där finns det många vittnen som ska förhöras, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen.

Folk på plats berättar för Aftonbladet att de hörde automateld.

– Flera skott, typ ett helt magasin.

En skadad person har påträffats i området. Uppgifter gör gällande att gärningsmannen flydde platsen i en bil. Ingen är ännu gripen.

Skjutningen kommer bara timmar efter att såväl Moderaterna som Kristdemokraterna har ställt sig bakom Sverigedemokraternas initiativ om misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson. Initiativet har väckts med bakgrund i helgens bomb samt skjutningar i just Malmö.

Fria Tider rapporterar att Malmöpolisen under tisdagen kommer att anordna ett möte för stadens kriminella. ”De gängkriminella ska också få hjälp att lämna våldet, om de vill.”

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Estlands koalitionsregering faller efter misstänkt muthärva

Det nationalkonservativa partiet EKRE går i opposition

Debattören Janouch börjar använda Twitter-konkurrent – som släcks ner

Marknadsförde sig som ett ocensurerat alternativ till Twitter

Lex Trump – allas våra friheter hotade

USA:s president nu bannad från nästan alla de största nätplattformarn

Pandemilagen – en begränsning av dina demokratiska friheter

Den nya pandemilagen har röstats igenom i riksdagen och börjar gälla redan från söndag. Lagen, som kritiserats av systemkritiska och demokrativärnande grupper,...

Forskare kartlägger den indiska kobrans genom

Billigare och bättre motgifter i sikte

Fängelse för tortyr av svenska pojkar på kyrkogård

Milda straff med hänsyn till brottets råhet

Populärt