Assad: Epstein begick inte självmord

Mångmiljonären och sexbrottslingen Jeffrey Epstein, som påstås ha hängt sig in sin häktescell tidigare i år, dödade inte sig själv. Det hävdar i alla fall den syriska presidenten Bashar al-Assad in en intervju med rysk media.

0
3452
Jeffrey Epstein tog inte livet av sig, menar Syriens president Bashar al-Assad. ©Wikimedia Commons.

Det var den 10 augusti i år som mångmiljonären och den dömde sexbrottslingen Jeffrey Epstein påstås ha hängt sig i sin cell i Metropolitan Correctional Center i New York. Dagen innan Epsteins död hade hans cellkamrat flyttats, och under natten då Epstein dog somnade vakterna som skulle titta till honom, samtidigt som övervakningskamerorna framför hans cell slutade att fungera.

Någon som inte tror på den officiella berättelsen om Epsteins död är Syriens president Bashar al-Assad. I en intervju med rysk media menar han att Epstein dödades därför att han ”kände till flera vitala hemligheter kopplade till väldigt viktiga personer i de brittiska och amerikanska regimerna, och möjligtvis ytterligare andra länder”, sa presidenten enligt nyhetsmagasinet Newsweek som citerar al-Assads intervju med Tass Russian News Agency.

Epsteins bror: Inget självmord

Inte heller Jeffrey Epsteins yngre bror Mark Epstein tror att den äldre brodern tog sitt liv.

– Om han hade fått livstids fängelse skulle jag kunna förstå det. Men han skulle just få borgen, har lillebror Epstein sagt till Miami Herald.

Jeffrey Epstein var enlig Miami Herald god för en halv miljard dollar, men enligt tidningen är det fortfarande ett ”mysterium” var förmögenheten kommit från.