onsdag, 28 oktober, 2020
onsdag, oktober 28, 2020

Pappa förlorar rätten att hindra 7-årige sonens könsbyte

En jury i Texas, USA, har förhindrat en pappa från att stoppa sin 7-årige son James från att genomgå ett så kallat könsbyte. Detta efter att juryn gett ensam vårdnad till pojkens mamma som hävdar att James egentligen är en flicka som heter ”Luna”.

11 av 12 jurymedlemmar var eniga om att Jeffrey Younger, pappa till 7-årige James, inte har rätt att stoppa sin son från att bli kemiskt kastrerad genom så kallat könsbyte. Detta efter att de gett ensam vårdnad till pojkens juridiska mamma Anne Georgulas.

Georgulas, som blev gravid med James och hans tvillingbror Jude genom provrörsbefruktning och inte är pojkarnas biologiska mamma, hävdar att James är en flicka. Hon har tagit honom till en psykolog som diagnostiserat honom med könsdysfori trots att han beter sig som en pojke, ser sig själv som pojke och uppfattas av alla runtomkring honom som pojke. Hon har fått full rätt att ta beslut kring tvillingarnas psykiska hälsa och har redan skrivit in James i ett program för könsbyte.

James tvillingbror Jude har svårt att förstå hur hans bror skulle kunna vara en tjej. När tidningen Life Site gjorde ett hemma hos-reportage hos tvillingarna och pappan lekte pojkarna sumobrottare och slogs med leksakssvärd.

I ett desperat försök att rädda sin son har Younger startat en insamling som syftar till att få James könsdysforidiagnos ändrad.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Marine Le Pen förklarar islamismen ”Frankrikes fiende”

”Ett krig förs mot oss och vi måste utkämpa detta krig”

Erdoğan ifrågasätter Macrons ”mentala hälsa” och anklagar honom för islamofobi

Spänt läge mellan länderna - franske ambassadören kallas hem

Hängde upp Muhammedteckningar – fick hembesök av fyra poliser

Vägrar ta ner dem, trots uppmaning från polisen

Ledaren: Styrka i stället för svaghet

Har islam halshuggit sig själv eller den sista yttrandefriheten?

Kina går om USA som EU:s största handelspartner

Kinas ekonomi återhämtar sig efter pandemin

Utökade coronarestriktioner från regeringen

Svåra problem för bland annat nattklubbarna

Populärt