fredag, 15 januari, 2021
fredag, januari 15, 2021

Gängkriminella kapar Malmöbutiker för knarkförsäljning

Gängkriminella i Malmö använder butiker för förvaring och försäljning av knark. På så vis blir det svårare för polisen att ta dem med droger på sig. Det finns exempel där kriminella tar över hel butiksverksamhet och misshandlar ägare samt dennes familj.

Kriminella gäng i Malmö använder livsmedelsbutiker för att förvara och sköta försäljningen av knark, rapporterar SVT.

– Vi har haft en butik i centrala Malmö som mer eller mindre blev kapad av gängkriminella personer. De tog över hela verksamheten och både hotade och misshandlade butiksägarens familj, säger Malmöpolisens Jens af Forselles till SVT.

Inne i butikerna gömmer de kriminella knarket tills dess att försäljning  är genomförd. På så vis försvårar man för polisen att komma på en med knarket på sig.

– På vissa ställen i Malmö har vi en mer eller mindre öppen narkotikahandel. De personerna vill inte bli påkomna med narkotika på sig, då händer det att de går in i butikerna och gömmer narkotikan där tills vi lämnat platsen, förklarar af Forselles.

Malmö tryggt trots ”bombande sverigedemokrater”?
Trots en våg av bombningar och skottlossningar i centrala Malmö under hösten så hävdar kriminal- och rättstidningen Magasinet Paragraf att Malmö nu är ”tryggare än någonsin”. Och vad gäller bombningarna så menar TV-profilen och före detta polisen Leif GW Persson att det kan vara sverigedemokrater och andra ”högerextremister” som ligger bakom.

Men Sverigedemokraterna själva menar istället att våldsvågen kan kopplas till de många brottsaktiva gängen med invandrarbakgrund i Malmö, och väckte därför i förra veckan en misstroendeförklaring mot justitieministern, på grund av regeringens bristande förmåga att vända trenden.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Våldsbrotten ökar dramatiskt på franska landsbygden enligt nya uppgifter

Har överföringen av migranter från storstäderna något med saken att göra, eller beror det på coronarestriktionerna?

Estlands koalitionsregering faller efter misstänkt muthärva

Det nationalkonservativa partiet EKRE går i opposition

Debattören Janouch börjar använda Twitter-konkurrent – som släcks ner

Marknadsförde sig som ett ocensurerat alternativ till Twitter

Lex Trump – allas våra friheter hotade

USA:s president nu bannad från nästan alla de största nätplattformarn

Pandemilagen – en begränsning av dina demokratiska friheter

Den nya pandemilagen har röstats igenom i riksdagen och börjar gälla redan från söndag. Lagen, som kritiserats av systemkritiska och demokrativärnande grupper,...

Forskare kartlägger den indiska kobrans genom

Billigare och bättre motgifter i sikte

Populärt