måndag, 30 november, 2020
måndag, november 30, 2020

IS-cell sprängd i Tyskland

Tyska myndigheter har gripit fyra tadzjikiska medborgare som misstänks ha planerat attacker mot amerikanska militärbaser och personer som kritiserar islam. Männen ska ha anslutit sig till Islamiska staten 2018 och haft täta kontakter med högt uppsatta ledare i organisationen.

Polisen i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen har gripit fyra tadzjikiska invandrare för misstänkt medlemskap i terrororganisation. De fyra männen, ska enligt tyska medier sedan januari 2018, vara kopplade till terrororganisationen IS.

En femte tadzjik, som uppges vara ledare för gruppen i Nordrhein-Westfalen har suttit frihetsberövad sedan våren 2019. Männen uppges varit i kontakt med högt uppsatta IS-ledare i Syrien och Afghanistan, skriver AP.

Enligt åklagare har männen redan skaftat sig handeldvapen och ammunition för att genomföra attacker mot amerikanska flygbaser och islamkritiker.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Har en anställd på Dominion Voting Systems skrutit om att ha riggat valet mot Trump?

Anklagelserna om valfusk och konspirationsteorier fortsätter att hagla från båda sidor

Man misshandlad av poliser för att han inte bar munskydd

Nytt bränsle i debatten om den nya franska säkerhetslagen

”Europa får inte ge efter för Soros nätverk”

Öppen konflikt mellan George Soros och Viktor Orbán

Populärt