söndag, 28 februari, 2021
söndag, februari 28, 2021

Kelloggs rasistanklagas: Bara ljusa figurer på paketet

Ännu en rasistskandal skakar världen. Företaget Kelloggs, som huvudsakligen tillverkar frukostflingor, har hamnat i strålkastarljuset efter att deras paket med ”Rice crispies” har avslöjats med att ha tre tecknade pojkar med ljus hy på omslaget.

Det är den tidigare nigerianska brittiska parlamentsledamoten Fiona Onasanya som på sin Twitter går till attack mot Kelloggs, rapporterar Breitbart. Hon är upprörd över att flingpaketet innehållande ”Rice Crispies”, som enligt Kelloggs är ”puffat, rostat ris”, har tre tecknade figurer med ljus hy på omslaget medan ”Coco Pops” har en apa på paketet.

Enligt Onasanya kan skillnaden bero på att Kelloggsgrundaren John Harvey Kellogg var aktiv inom eugenikkretsar i början av 1900-talet.

Dömdes till fängelse och röstades bort från parlamentet
Onasanya var från 2017 ledamot för socialdemokratiska Labour i det brittiska parlamentet. I maj förra året tvingades hon lämna parlamentet efter att ha ljugit för polisen och obstruerat deras utredning om en fortkörning hon var skyldig till. I december 2018 uteslöts hon från Labour och i januari 2019 dömdes hon till tre månaders fängelse för ”perverting the course of justice”.

Eftersom fängelsedomen mot henne var på mindre än ett år diskvalificerades hon inte automatiskt från att sitta i parlamentet. Men efter en framställan från väljare i hennes valkrets tvingades hon dock till omval och förlorade sin plats i maj förra året.

Fiona Onasanya, som anklagar frukostflingorna för rasism, var tidigare parlamentsledamot i Storbritannien. Foto: Wikimedia Commons.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Amerikanska företag blir mer och mer ”woke”

Gäller fortfarande talesättet "get woke, go broke"?

Donald Trumps återkomst 2024?

Vem blir Republikanernas kandidat 2024?

Det nederländska TV-inslaget om Trappes som orsakade uppståndelse i Frankrike

Debatten om islamiseringen av den franska skolan fortsätter

Tyska skattebetalare finansierar vänsterextremistiska organisationer

Samma sorts bidrag till vänsterrörelser som i Sverige

Populärt