måndag, 21 september, 2020
måndag, september 21, 2020

Londons borgmästare utlovar kulturrevolution

“Vit skuld”-museum, massiv utrensning av monument som inte är kompatibla med mångkultur och sexuella avvikelser, samt nya monument som framhäver minoriteter. Nu börjar konturerna av en mindre kulturrevolution ta form i London.

Två stora skulpturer som firar massinvandringen ska resas i London, rapporterar Breitbart. Invigningen sker under den så kallade “Windrush-dagen”, som sedan 2018 är en ny högtidsdag då stadsdelen Hackney firar massinvandringen som inleddes till Storbritannien tre år efter andra världskriget.

Hackneys lokala borgmästare, vänsterliberalen Philip Glanville, menar att statyerna är en “tidig första avbetalning för att korrigera felaktigheter, samt en chans att få se en större mångfald av människor representerade i den offentliga sfären”.

Skulpturerna föreställer två svarta män med platt näsa och stora läppar, vilket i andra sammanhang ofta avfärdas som karikatyrer. Det är dock inga framstående personer som har avbildats, vilket annars är kutym när det kommer till offentliga statyer och byster. Istället är syftet i detta fall enbart att framhäva de avbildades “rasliga” uttryck.

Initiativet i Hackney kommer kort efter att Londons borgmästare Sadiq Khan har meddelat att alla landmärken i staden som är inkompatibla med “mångfalden” ska ersättas med monument som hyllar etniska minoriteter och sexuella avvikelser.

Utöver de två skulpturerna i Hackney ska även en tredje afrikansk staty resas i London – denna dock skapad efter en riktig person, nämligen Stephen Lawrence som blev känd när han mördades av en vit man för tre decennier sedan.

Khan har också lovat att bygga ett “nationellt museum över slaveri” som ska skuldbelägga de vita britterna för landets historia och på så vis “bekämpa rasismen”.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

Senaste

Luai – frihetskämpe mot både muslimskt och ”liberalt” förtryck

Islam är det största men inte det enda problem som Sverige har med invandringen.

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

Ingen kartläggning av västerextremister eller islamister är aktuell för närvarande

Merkel välkomnar 3 000 från mordbrännande migrantlägret Moria

Tyskland skall ta emot fler migranter från Grekland

Veganska föräldrar felnärde sitt spädbarn

Vegansk diet gav spädbarn cerebral pares

Brå konstaterar brott och bråk i bibliotek och i simhallar

Brå har kartlagt förekomsten av brott och ordningsstörningar på simhallar och bibliotek på uppdrag av regeringen.

Populärt