fredag, 15 januari, 2021
fredag, januari 15, 2021

Man med uppehållstillstånd skulle ”hugga huvudet av drottningen”

En 33-årig man med uppehållstillstånd i Sverige har häktats i Köpenhamn efter att ha uttalat flera hot mot både det svenska och danska kungahuset. Det var mannens fru som kontaktade polisen. 33-åringen uppgetts ha "radikaliserats" efter att ha börjat med droger och haft möten med en imam i Danmark.

Det var på Facebook som mannen, som arbetar inom vården i Danmark, uttalade flera hot mot kungahusen. Bland annat skulle han halshugga både den svenska och den danska drottningen, och han skrev också att alla danskar ”tillhör Satan”. Mannen lovade även att han skulle ”bränna” den invandringskritiske politikern Rasmus Paludan. Den 24 oktober hotade mannen det svenska kungahuset genom följande inlägg: 

– Det här är sista varningen till svensk polis och gränspolis. Om jag inte får ett svar snart kommer jag med Guds vilja att att nedlägga både staten och kungen, även om jag så blir tvungen att att avskilja hans huvud från hans kropp. 

Polisen tog mannens hot på allvar, och han greps efter en omfattande polisinsats. Mannen ställdes inför en jourdomstol i Köpenhamn, men nekar till brott och vill bli försatt på fri fot.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Våldsbrotten ökar dramatiskt på franska landsbygden enligt nya uppgifter

Har överföringen av migranter från storstäderna något med saken att göra, eller beror det på coronarestriktionerna?

Estlands koalitionsregering faller efter misstänkt muthärva

Det nationalkonservativa partiet EKRE går i opposition

Debattören Janouch börjar använda Twitter-konkurrent – som släcks ner

Marknadsförde sig som ett ocensurerat alternativ till Twitter

Lex Trump – allas våra friheter hotade

USA:s president nu bannad från nästan alla de största nätplattformarn

Pandemilagen – en begränsning av dina demokratiska friheter

Den nya pandemilagen har röstats igenom i riksdagen och börjar gälla redan från söndag. Lagen, som kritiserats av systemkritiska och demokrativärnande grupper,...

Forskare kartlägger den indiska kobrans genom

Billigare och bättre motgifter i sikte

Populärt