tisdag, 27 oktober, 2020
tisdag, oktober 27, 2020

Microsoft ersätter journalister med AI

Techjätten Microsoft sparkar flera av sina journalister från msm.com. Istället ska företaget hädanefter använda sig av artificiell intelligens för att förmedla nyheter.

Microsoft gör sig av med ett femtiotal kontraktsanställda journalister och redaktörer från sin nyhetstjänst msn.com. Uppsägningarna är del av en trend där Microsoft försöker göras sig mindre beroende av mänsklig arbetskraft för att istället förlita sig på maskiner styrda av artificiell intelligens.

– Jag lägger all min tid på att läsa om hur automatisering och AI kommer att ta alla våra jobb, och här är jag – AI har tagit mitt jobb, säger en tidigare brittisk anställd till The Guardian.

Många medier, både i Sverige och utomlands, har drabbats hårt av den ekonomiska kris som följt i coronapandemins spår. Bland annat har båda Bonniers flaggskeppstidningar Dagens Nyheter och Expressen tvingats till besparingar och permitteringar. Men förändringen på Microsofts nyhetstjänst ska inte vara relaterat till covid-19, enligt företaget.

– Precis som alla företag utvärderar vi vår verksamhet regelbundet. Det kan resultera i ökade investeringar på vissa platser och, då och då, omplacering på andra. Dessa beslut är inte resultatet av den nuvarande pandemin, säger en talesman för Microsoft till Business Insider.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Erdoğan ifrågasätter Macrons ”mentala hälsa” och anklagar honom för islamofobi

Spänt läge mellan länderna - franske ambassadören kallas hem

Hängde upp Muhammedteckningar – fick hembesök av fyra poliser

Vägrar ta ner dem, trots uppmaning från polisen

Ledaren: Styrka i stället för svaghet

Har islam halshuggit sig själv eller den sista yttrandefriheten?

Kina går om USA som EU:s största handelspartner

Kinas ekonomi återhämtar sig efter pandemin

Utökade coronarestriktioner från regeringen

Svåra problem för bland annat nattklubbarna

Populärt