fredag, 27 november, 2020
fredag, november 27, 2020

Microsoft nylanserar fiaskobrowsern Edge

Webbläsaren Edge, som lanserades i samband med Windows 10, kommer snart i en helt ny version. Det är ett försök från Microsoft att blåsa nytt liv i ett projekt som inte levt upp till förväntningarna.

I samband med lanseringen av operativsystemet Windows 10 lanserade Microsoft en ny webbläsare, Edge, som skulle ersätta den utdaterade Internet Explorer. Förväntningarna var höga på att Edge skulle kunna återta åtminstone en del av de marknadsandelar som Internet Explorer innehade i början av 2000-talet, innan webbläsaren blev omsprungen av konkurrenter som Firefox och Chrome.

Mätningar över antalet användare av olika webbläsare visar att Edge i dagsläget inte ens används av 5 procent av världens internetanvändare, trots att Microsoft är den helt dominerande plattformen för persondatorer. I jämförelse använde över 60 procent av webbsurfarna Microsofts tidigare webbläsare Explorer för tio år sedan.

15 januari nästa år släpps den nya versionen av Edge. Förutom ett nytt utseende och ny logga är nya Edge dessutom baserad på källkoden från Chromiumprojektet som också är grundplåten för många andra webbläsare likt Chrome, Opera och Vivaldi.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Har en anställd på Dominion Voting Systems skrutit om att ha riggat valet mot Trump?

Anklagelserna om valfusk och konspirationsteorier fortsätter att hagla från båda sidor

Man misshandlad av poliser för att han inte bar munskydd

Nytt bränsle i debatten om den nya franska säkerhetslagen

”Europa får inte ge efter för Soros nätverk”

Öppen konflikt mellan George Soros och Viktor Orbán

Protester mot nya stränga coronaåtgärder i hela Europa

Allt mer protester mot vad som upplevs som diktatoriska tendenser

Populärt