fredag, 27 november, 2020
fredag, november 27, 2020

SD, M och KD stödjer misstroende – regeringen kan falla

Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna meddelade under eftermiddagen att de stödjer Vänsterpartiets misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsministern Eva Nordmark (S). Nu kan regeringen tvingas avgå.

Det finns en majoritet i riksdagen för misstroendeförklaring mot den socialdemokratiska arbetsmarknadsministern Eva Nordmark. Detta efter att de tre oppositionspartierna till höger om regeringen meddelat att det stödjer Vänsterpartiet i frågan.

Den gemensamma kritiken mot Nordmark handlar om regeringens föreslagna reformering av Arbetsförmedlingen. Regeringen har nu till på tisdag på sig att rätta sig efter kritiken.

Inom Socialdemokraterna är man förvånad över Vänsterpartiets agerande som kan leda till Nordmarks, eller till och med regeringens, avgång.

– Om vänstern nu väljer att bilda pakt med det högerkonservativa blocket så kommer det ju kunna bli så att hon måste avgå, säger Socialdemokraternas gruppledare Annelie Karlsson, till Expressen.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Har en anställd på Dominion Voting Systems skrutit om att ha riggat valet mot Trump?

Anklagelserna om valfusk och konspirationsteorier fortsätter att hagla från båda sidor

Man misshandlad av poliser för att han inte bar munskydd

Nytt bränsle i debatten om den nya franska säkerhetslagen

”Europa får inte ge efter för Soros nätverk”

Öppen konflikt mellan George Soros och Viktor Orbán

Protester mot nya stränga coronaåtgärder i hela Europa

Allt mer protester mot vad som upplevs som diktatoriska tendenser

Populärt