torsdag, 14 januari, 2021
torsdag, januari 14, 2021

Sjöstedt: M vill göra Wallenberg till Sveriges största bidragstagare

Under dagens möte mellan riksdagspartiernas partiledare diskuterades bland annat stödet till företag under coronakrisen. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt är kritisk till den moderata linjen som han menar kan göra familjen Wallenberg till Sveriges största bidragstagare.

De borgerliga partierna och Sverigedemokraterna föreslår att företag som tappat 40 procent eller mer av sin omsättning på grund av coronapandemin ska kunna tilldelas ett särskilt omsättningsstöd, rapporterar TT.

Socialdemokraterna ställer sig dock tveksamma till den typen av omsättningsstöd. Även Vänsterpartiet är kritiska. Främst bör stödet gå till småföretag, säger partiledaren Jonas Sjöstedt till Expressen.

– Vi menar att det [stödet] ska fokusera på småföretag, som ofta har det väldigt kämpigt, och på krisbranscherna. Det är inte rimligt att ge omfattande ekonomiskt stöd till stora företag som har kapitalstarka ägare och som kanske ger aktieutdelning och annat, säger han till kvällstidningen.

Han tycker inte heller att företag som flyttat sina huvudkontor till skatteparadis ska kunna räkna med stöd från de svenska skattebetalarna.

Dessutom oroar han sig över att den mest välkända ägar- och industrifamiljen i Sverige – Wallenberg – kan bli landets största bidragstagare om Moderaternas förslag går igenom.

– Skulle man följa Moderaternas modell skulle kanske familjen Wallenberg bli Sveriges största bidragsmottagare, avslutar Sjöstedt.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Estlands koalitionsregering faller efter misstänkt muthärva

Det nationalkonservativa partiet EKRE går i opposition

Debattören Janouch börjar använda Twitter-konkurrent – som släcks ner

Marknadsförde sig som ett ocensurerat alternativ till Twitter

Lex Trump – allas våra friheter hotade

USA:s president nu bannad från nästan alla de största nätplattformarn

Pandemilagen – en begränsning av dina demokratiska friheter

Den nya pandemilagen har röstats igenom i riksdagen och börjar gälla redan från söndag. Lagen, som kritiserats av systemkritiska och demokrativärnande grupper,...

Forskare kartlägger den indiska kobrans genom

Billigare och bättre motgifter i sikte

Populärt