fredag, 15 januari, 2021
fredag, januari 15, 2021

Stefan Löfvens svenska modell stavas passivitet och ansvarslöshet

Precis som under asylkrisen 2015 så klarar inte Stefan Löfven av att ta ansvar under coronakrisen. Regeringen är passiv och allt kokar i slutänden ned till "individens egna ansvar". Detta tycks vara den "svenska modellen" och jag hoppas att väljarna slutligen gör upp med den i valet 2022, skriver studenten Hampus Andersson.

Omvärlden undrar vad Sverige håller på med, för samtidigt som hela världen har stämplat ut fortsätter Sverige som om (nästan) inget har hänt. När Sveriges dödstal skjuter i höjden kommer det inte dröja länge innan medborgarna vänder regeringen ryggen. Är det under nästa val socialdemokratin kommer backa lika mycket som de har gjort i övriga Europa?

Socialdemokrater över hela Europa har under de senaste åren upplevt en rejäl tillbakagång. I Nederländerna backade det socialdemokratiska partiet från 19 procent i valet 2012 till 5,7 procent 2017. Tysklands motsvarighet, SDP, gjorde 2017 sitt sämsta val i efterkrigstid. De fick i och för sig 20,5 procent av rösterna men detta kan jämföras med valresultatet 1998 då de fick 40%. I Sverige är Socialdemokraterna fortfarande i regering men gjorde 2018 sitt sämsta valresultat på över 100 år då de enbart lyckades skrapa ihop 28 procent.

Om inte Sveriges dödstal stagnerar snarast kommer regeringen med Socialdemokraterna i spetsen hållas ansvarig för att inte ha gjort tillräckligt. Det Sverige har varit extremt tydliga med, i princip den enda ”coronalag” som har stiftats, är att kalla till presskonferens – allt annat har varit extremt otydligt.

Anders Tegnell och Stefan Löfven lider av samma problematik, de är motsägelsefulla och klarar inte av att driva Sverige genom en kris. Samma problematik som vi ser hos Tegnell 2020 såg vi med Stefan Löfven under flyktingkatastrofen 2015. Ingen av dem levererar handfasta svar utan allt blir luddigt och till syvende och sist kokas allt ner till att svenskarna skall ta eget ansvar. Vad sägs om att myndigheter och regering börjar ta sitt ansvar och leverera tydliga beslut?

Samma problematik som vi ser hos Tegnell 2020 såg vi med Stefan Löfven under flyktingkatastrofen 2015. Ingen av dem levererar handfasta svar utan allt blir luddigt och till syvende och sist kokas allt ner till att svenskarna skall ta eget ansvar. Vad sägs om att myndigheter och regering börjar ta sitt ansvar och leverera tydliga beslut?

När nästa generation växer upp kommer frågan att komma: “Varför gjorde Sverige tvärtemot alla andra länder?” Endast indoktrinerade socialdemokrater och Tegnells fans kommer kunna försvara det. Precis som unde migrationskrisen 2015. I Sverige har det just nu dött långt fler än i våra grannländer tillsammans. Att inte Regeringen och Folkhälsomyndigheten går ut offentligt och ber om ursäkt för felen de gör är en skam.

Jag hoppas verkligen att 2022 kommer bli dödsstöten för socialdemokratins Sverige, det är bara att hoppas att det inte hinner ske en till katastrof tills dess.

Regeringen brukar tala så varmt om “Den svenska modellen” men exakt vad är den svenska den svenska modellen? Om jag ska försöka summera den svenska modellen är det inte som Stefan Löfven beskriver den utan det liknar mest en modell som består av svaga ledare som vägrar ta ansvar. Socialdemokratins melodi är att låtsas som att det regnar samtidigt som äldre människor som byggt upp detta landet dör som flugor på äldreboenden. Det sjukaste är att man inte ens försökte rädda de äldre som dog i corona utan helt sonika gav dem palliativ vård för att slippa ta tag i problemet.

Nu får de vara nog med svaga ledare som enbart är duktiga på leverera motsägelsefulla floskler, Sverige är värd en stark ledare. Svaga ledare verkar ha blivit den nya svenska modellen. Det är livsviktigt för Sveriges överlevnad att svenskarna börjar öppna ögonen och ser vart detta landet är på väg.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

Senaste

Estlands koalitionsregering faller efter misstänkt muthärva

Det nationalkonservativa partiet EKRE går i opposition

Debattören Janouch börjar använda Twitter-konkurrent – som släcks ner

Marknadsförde sig som ett ocensurerat alternativ till Twitter

Lex Trump – allas våra friheter hotade

USA:s president nu bannad från nästan alla de största nätplattformarn

Pandemilagen – en begränsning av dina demokratiska friheter

Den nya pandemilagen har röstats igenom i riksdagen och börjar gälla redan från söndag. Lagen, som kritiserats av systemkritiska och demokrativärnande grupper,...

Forskare kartlägger den indiska kobrans genom

Billigare och bättre motgifter i sikte

Populärt