måndag, 21 september, 2020
måndag, september 21, 2020

Tingsrätten: Pojkvännen skyldig till mordet på Wilma

Igår avslutades huvudförhandlingarna i rättegången mot den irakiske man som misstänktes ha mördat 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla. Idag meddelade tingsrätten att man anser mannen skyldig och att han ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Det var i november förra året som 17-åriga Wilma Andersson försvann från Uddevalla. Tidigt misstänktes hennes sex år äldre irakiske pojkvän. Polisen hittade sedermera en av Wilmas kroppsdelar i mannens lägenhet. Kroppsdelen var av den karaktär att polisen kunde utesluta att Wilma fortfarande var vid liv.

Huvudförhandlingar i fallet har hållits i Uddevalla tingsrätt under de senaste tre veckorna. Nu meddelar tingsrätten att man anser mannen skyldig till både mord och brott mot griftefriden efter att ha styckat och fört bort den döda kroppen. Mannens psykiska tillstånd ska undersökas.

”Tingsrätten har i beslut idag konstaterat att det finns övertygande bevisning för att 23-åringen gjort sig skyldig till mord och brott mot griftefrid. Tingsrätten har beslutat att 23-åringen skall genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Denna förväntas ta fyra veckor i anspråk”, skriver rätten i pressmeddelandet.

Dom kommer att meddelas efter den rättspsykiatriska undersökningen.

Åklagaren Jim Westerberg säger till SVT att han inte tror att mannen kan frikännas.

– Jag kan inte erinra mig något fall där rätten har uttryckt sig på det sättet, och sen friat en misstänkt, säger Jim Westerberg till SVT Nyheter Väst.

– Nu är frågan vad påföljden kommer att bli, säger han.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

Senaste

Luai – frihetskämpe mot både muslimskt och ”liberalt” förtryck

Islam är det största men inte det enda problem som Sverige har med invandringen.

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

Ingen kartläggning av västerextremister eller islamister är aktuell för närvarande

Merkel välkomnar 3 000 från mordbrännande migrantlägret Moria

Tyskland skall ta emot fler migranter från Grekland

Veganska föräldrar felnärde sitt spädbarn

Vegansk diet gav spädbarn cerebral pares

Brå konstaterar brott och bråk i bibliotek och i simhallar

Brå har kartlagt förekomsten av brott och ordningsstörningar på simhallar och bibliotek på uppdrag av regeringen.

Populärt