fredag, 15 januari, 2021
fredag, januari 15, 2021

Trumps advokat anklagar Joe Biden för mutbrott

Donald Trumps advokat anklagar demokraternas presidentkandidat Joe Biden för mutbrott och utpressning efter att Biden stoppat en granskning av det ukrainska oljebolag som hans egen son sattes i styrelsen för direkt efter statsomvälvningen i Ukraina 2014. "Jag har tio sätt att säga att han kände till sin sons skumraskaffärer, och det skulle räcka med en för att bevisa det".

Bakgrunden till misstankarna är att vicepresident Joe Biden skulle garantera amerikanska lån motsvarande en miljard dollar till Ukraina, men missbrukade sin maktposition genom att villkora lånen med att Ukrainas statsåklagare Viktor Shokin avskedades. Shokin hade fått i uppdrag att utreda brottslighet förknippat med det ukrainska gasföretaget Burisma Holdings.

Efter statsomvälvningen i Ukraina 2014 drevs Burisma av Hunter Biden, son till Joe Biden, och kritiker menar att statsåklagaren upptäckte olaglig verksamhet 2016 varpå Joe Biden började agera för att få bort Shokin. Ukrainas dåvarande president, den kände oligarken Petro Poroshenko, har enligt Shokin ombett honom att frånträda sitt ämbete, efter inrådan av Joe Biden.

Anklagelsen är kontroversiell, men Joe Biden har själv bekräftat att han gått över sina befogenheter för att få igenom sin vilja. 

– Jag fick besked om att Yatsenjuk och Poroshenko skulle agera mot statsåklagaren och det gjorde de aldrig, så när vi gick ut från presskonferensen så sa jag nej, ni får inga lån. Om inte statsåklagaren avskedas så får ni inte pengarna. Sex timmar senare var han avskedad och de hade satt en ”solid” person i hans ställe, berättade den före detta vicepresidenten Joe Biden, inför en skrattande publik under en presskonferens med det globalistiska sällskapet Council on Foreign Relations i januari 2018.

”Bestickning på högsta politiska nivå”
En av dem som tror att Joe Biden hade kännedom om pengatvätten inom Burisma är president Donald Trumps advokat Rudy Guliani som nu arbetar med ärendet för att rentvå presidenten från den kommande riksrätten.

– Det här är bestickning på högsta politiska nivå. En vicepresident i Förenta Staterna, som mutar en president i ett annat land till att tvingas göra något som han inte vill göra. Nu säger Joe (Biden) att det inte är korruption, för han kände inte till sin sons förehavanden. Jag har tio sätt att säga att han kände till sin sons skumraskaffärer, och det skulle räcka med en för att bevisa det för er, säger han till One America News Network.

Enligt One America News Network har lettiska myndigheten mot pengatvätt i en rapport från 2016 uppskattat att Hunter Bidens företag Burisma var inblandat i pengatvätt via lettiska konton motsvarande knappt femton miljoner dollar mellan juli 2012 och juli 2015. Det amerikanska valet är schemalagt till den 3 november 2020.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Våldsbrotten ökar dramatiskt på franska landsbygden enligt nya uppgifter

Har överföringen av migranter från storstäderna något med saken att göra, eller beror det på coronarestriktionerna?

Estlands koalitionsregering faller efter misstänkt muthärva

Det nationalkonservativa partiet EKRE går i opposition

Debattören Janouch börjar använda Twitter-konkurrent – som släcks ner

Marknadsförde sig som ett ocensurerat alternativ till Twitter

Lex Trump – allas våra friheter hotade

USA:s president nu bannad från nästan alla de största nätplattformarn

Pandemilagen – en begränsning av dina demokratiska friheter

Den nya pandemilagen har röstats igenom i riksdagen och börjar gälla redan från söndag. Lagen, som kritiserats av systemkritiska och demokrativärnande grupper,...

Forskare kartlägger den indiska kobrans genom

Billigare och bättre motgifter i sikte

Populärt