måndag, 21 september, 2020
måndag, september 21, 2020

Twitter censurerar Trump igen

I flera dagar har afroamerikanska kravaller pågått i ett antal amerikanska städer. Men när Donald Trump varnade våldsverkarna för att ytterligare plundring av butiker kan leda till att militären går in och skjuter så gick Twitter in och censurerade presidenten.

Trots att den amerikanske presidenten nu har undertecknat en så kallad exekutiv order för att sätta stopp för den politiska censur som globala IT-jättar ägnar sig åt så valde den vänsterliberala sociala medieplattformen Twitter under fredagsmorgonen att återigen censurera ett inlägg av Donald Trump.

Det var med anledningen av de afroamerikanska kravaller och plundring som just nu pågår i minst sju städer som presidenten tweetade. Kravallerna har sitt ursprung i att en afroamerikansk rappare vid namn George Floyd, eller “Big Floyd” som hans artistnamn var, avled i samband med att han arresterades av polis.

“De här busarna vanhedrar minnet av George Floyd och jag kommer inte låta det ske. Talade precis med guvernör Tim Walz och sa till honom att militären är med honom hela vägen. Uppstår svårigheter så kommer vi ta kontroll och när plundringen börjar så börjar även skjutandet. Tack!”, skrev Trump.

Enligt Twitter censurerades inlägget eftersom det “förhärligar våld”, men med hänvisning till ”det allmänna intresset” kan den som är inloggad kan fortfarande se inlägget genom att klicka en extra gång på det.

”Beväpnade rednecks” till undsättning
Fria Tider rapporterar att ”tungt beväpnade rednecks” nu har gett sig ut på gatorna i Minneapolis för att stoppa plundrarna.

– Det är på tiden att några tungt beväpnade rednecks står sida vid sida med sina medmänniskor, säger Michael Solomon, en av männen i den vita skyddsmilisen.

Solomon intervjuas utanför en butik som har vandaliserats varpå dess personal nu är beväpnade. ”När de såg alla näringsidkare som drabbas av plundringen och förstörelsen bestämde sig de båda männen för att hjälpa till.”, skriver Fria Tider.

– De försöker hålla plundrare borta för polisen kan inte ta sig fram hit, säger en av männen och pekar mot butiken.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

Senaste

Luai – frihetskämpe mot både muslimskt och ”liberalt” förtryck

Islam är det största men inte det enda problem som Sverige har med invandringen.

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

Ingen kartläggning av västerextremister eller islamister är aktuell för närvarande

Merkel välkomnar 3 000 från mordbrännande migrantlägret Moria

Tyskland skall ta emot fler migranter från Grekland

Veganska föräldrar felnärde sitt spädbarn

Vegansk diet gav spädbarn cerebral pares

Brå konstaterar brott och bråk i bibliotek och i simhallar

Brå har kartlagt förekomsten av brott och ordningsstörningar på simhallar och bibliotek på uppdrag av regeringen.

Populärt