lördag, 23 januari, 2021
lördag, januari 23, 2021

Twitter censurerar Trump igen

I flera dagar har afroamerikanska kravaller pågått i ett antal amerikanska städer. Men när Donald Trump varnade våldsverkarna för att ytterligare plundring av butiker kan leda till att militären går in och skjuter så gick Twitter in och censurerade presidenten.

Trots att den amerikanske presidenten nu har undertecknat en så kallad exekutiv order för att sätta stopp för den politiska censur som globala IT-jättar ägnar sig åt så valde den vänsterliberala sociala medieplattformen Twitter under fredagsmorgonen att återigen censurera ett inlägg av Donald Trump.

Det var med anledningen av de afroamerikanska kravaller och plundring som just nu pågår i minst sju städer som presidenten tweetade. Kravallerna har sitt ursprung i att en afroamerikansk rappare vid namn George Floyd, eller “Big Floyd” som hans artistnamn var, avled i samband med att han arresterades av polis.

“De här busarna vanhedrar minnet av George Floyd och jag kommer inte låta det ske. Talade precis med guvernör Tim Walz och sa till honom att militären är med honom hela vägen. Uppstår svårigheter så kommer vi ta kontroll och när plundringen börjar så börjar även skjutandet. Tack!”, skrev Trump.

Enligt Twitter censurerades inlägget eftersom det “förhärligar våld”, men med hänvisning till ”det allmänna intresset” kan den som är inloggad kan fortfarande se inlägget genom att klicka en extra gång på det.

”Beväpnade rednecks” till undsättning
Fria Tider rapporterar att ”tungt beväpnade rednecks” nu har gett sig ut på gatorna i Minneapolis för att stoppa plundrarna.

– Det är på tiden att några tungt beväpnade rednecks står sida vid sida med sina medmänniskor, säger Michael Solomon, en av männen i den vita skyddsmilisen.

Solomon intervjuas utanför en butik som har vandaliserats varpå dess personal nu är beväpnade. ”När de såg alla näringsidkare som drabbas av plundringen och förstörelsen bestämde sig de båda männen för att hjälpa till.”, skriver Fria Tider.

– De försöker hålla plundrare borta för polisen kan inte ta sig fram hit, säger en av männen och pekar mot butiken.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Kommer meddelandeappen Signal att bryta teknikjättarnas censur?

Kraftig efterfrågan på alternativa meddelandeappar

Sju döda efter coronavaccination i tyskt äldreboende

Kan vaccinet förstärka sjukdomsförloppet i vissa fall?

Del tre av ”Navarrorapporten” om valfusk i amerikanska presidentvalet publiceras

Frågan om valfusk kommer att hänga över Biden tills det är utrett

Storbritannien och Kina i bråk om brittiska resehandlingar

Ses som inblanding i Kinas inre angelägenheter

Rysslands luftrum stängs för europeiska ögon

Ökande spänningar mellan Ryssland och omvärlden

Två miljoner dollar som skickats från Vatikanen till Australien saknas

Kraftig felberäkning från Australiens finansinspektion

Vårdpersonal vägrar vaccin

Precis som i utlandet är många i den svenska vården skeptiskta till att låta vaccinera sig

Våldsbrotten ökar dramatiskt på franska landsbygden enligt nya uppgifter

Har överföringen av migranter från storstäderna något med saken att göra, eller beror det på coronarestriktionerna?

Populärt