onsdag, 2 december, 2020
onsdag, december 2, 2020

Tyskland och Storbritannien börjar med vaccintest på människor

Tyskland och Storbritannien startar snart med coronavaccintest på människor. I Storbritannien pågår vaccinframtagning både på Imperial College i London och på universitetet i Oxford. I Tyskland har myndigheter gett grönt ljus åt vaccintester ledda av några av världens största läkemedelsbolag.

I Storbritannien pågår just nu två olika vaccinprojekt. Ett på Imperial College och ett i Oxford. Och imorgon börjar landet att testa vaccinet på människor, skriver TT.

– På lång sikt är ett vaccin det bästa sättet att bekämpa coronaviruset. Det är en ny sjukdom, det är osäker vetenskap, men jag är säker på att vi kommer att ge allt vi har för att utveckla ett vaccin, säger hälsominister Matt Hancock.

Den brittiska regeringen satsar sammanlagt motsvarande 500 miljoner kronor på de två vaccinprojekten. Oxford ligger steget före och kommer redan imorgon torsdag att inleda tester på människor.

– I vanliga fall tar det år att nå det här stadiet, och jag är väldigt stolt över det arbete som har gjort så här långt, säger Hancock, om framstegen i Oxford.

Stora läkemedelsföretag samarbetar i Tyskland
I Tyskland kommer också ett vaccinationsprojekt snart att dras i gång. Det är ett samarbete mellan inhemska Biontech och den amerikanska läkemedelsjätten Pfizer som ska pröva ett potentiellt botemedel mot coronaviruset, rapporterar AFP.

Testerna ska starta ”snart” och omfattar 200 friska personer i åldrarna 20-55 år.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Stor mobilisering mot den nya franska säkerhetslagen

Kommer lagförslaget att överleva protesterna?

Har en anställd på Dominion Voting Systems skrutit om att ha riggat valet mot Trump?

Anklagelserna om valfusk och konspirationsteorier fortsätter att hagla från båda sidor

Man misshandlad av poliser för att han inte bar munskydd

Nytt bränsle i debatten om den nya franska säkerhetslagen

”Europa får inte ge efter för Soros nätverk”

Öppen konflikt mellan George Soros och Viktor Orbán

Populärt