måndag, 21 september, 2020
måndag, september 21, 2020

Ungern bojkottar Eurovision – ”Homosexuell flottilj”

Ungerska MTVA rapporterar att Ungern drar sig ur Eurovision 2020. Sångtävlingen har länge kritiserats i det kristna landet på grund av det på senare år tilltagande fokuset på avvikande sexualiteter. En källa inom MTVA säger att det är “Eurovisions association med HBTQ-kultur” som ligger bakom beslutet att nu dra sig ur.

Ungern drar sig ur Eurovision Song Contest 2020. Enligt en källa inom statliga MTVA, Ungerns motsvarighet till SVT, ska anledningen vara “Eurovisions association med HBTQ-kultur”. MTVA har tidigare beskrivit Eurovision som ”en homosexuell flottilj”, skadlig för den psykiska välmåendet i landet. Enligt källan ska ungersk public service inte ägna sig åt “positiv bevakning av HBTQ-frågor”, rapporterar vänsterliberala The Guardian.

– Jag var inte förvånad. Det kommer från den organisatoriska kulturen på MVTA, förklarar källan.

Många ungerska medier har kritiserat, och även gjort parodier på, Eurovision på grund av sångtävlingens stora fokus på avvikande sexuella böjelser. Tidigare i år jämförde talmannen i det ungerska nationella parlamentet, “Landssamlingen”,  homosexuellas adoption med pedofili. Och svenska Expressen konstaterar också att Ungerns premiärminister Viktor Orbán ”förespråkar en tydlig heterosexuell familjepolitik, där kvinnor som föder minst fyra barn blir befriade från inkomstskatt och flerbarnsfamiljer kan ta räntefria bostadslån”.

I augusti annonserade Coca-Cola med bilder på samkönade par i Ungern – något som fördömdes av företrädare för den ungerska regeringen. Och efter uppmaning till bojkott av det amerikanska läskedrycksföretaget så backade snart Coca-cola och bytte ut reklambilderna.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

Senaste

Luai – frihetskämpe mot både muslimskt och ”liberalt” förtryck

Islam är det största men inte det enda problem som Sverige har med invandringen.

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

Ingen kartläggning av västerextremister eller islamister är aktuell för närvarande

Merkel välkomnar 3 000 från mordbrännande migrantlägret Moria

Tyskland skall ta emot fler migranter från Grekland

Veganska föräldrar felnärde sitt spädbarn

Vegansk diet gav spädbarn cerebral pares

Brå konstaterar brott och bråk i bibliotek och i simhallar

Brå har kartlagt förekomsten av brott och ordningsstörningar på simhallar och bibliotek på uppdrag av regeringen.

Populärt