fredag, 15 januari, 2021
fredag, januari 15, 2021

Ungern och Estland upprättar varningssystem mot internationella migrationslagar

FN, EU och andra multinationella organ tenderar att implementera "internationella lagar" i små steg. Men nu ska Ungern och Estland sätta stopp för det genom ett varningssystem som kan exponera alla försök till internationella migrationslagar.

Under en gemensam presskonferens i Budapest på måndagen meddelade Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó, flankerad av Estlands dito Urmas Reinsalu, att deras båda länder ser FN:s globala migrationspakt som ett “farligt dokument” med delar implementerade “i lönndom”, rapporterar den ungerska nyhetsbyrån MTI. Ungern och Estland vägrar följa pakten då man ser invandring som en fråga om nationell suveränitet.

Migrationspakten, som Ungern var första EU-land att motsätta sig, slår enligt Szijjártó fast att alla länder ska vara delaktiga i (illegal) migration, antingen som transitland eller som mottagarland. Men den ungerske utrikesministern la till att det finns ytterligare en kategori länder – de som vägrar bli involverade i “internationell migration” i någon form. Ungern är ett av dessa länder, som själva helt fritt vill bestämma vilka man släpper in i sitt eget land för att leva tillsammans med, sa han.

Tillsammans med andra länder – tidigare har USA, Israel och Polen nämnts – har Ungern och Estland nu implementerat ett “tidigt varningssystem” genom vilket man kan varna varandra om migrationspakten refereras till i andra internationella eller nationella dokument, eller om försök görs att implementera pakten i “internationell lag”.

Ungern och Estland är överens om att demografiska utmaningar ska lösas med stöd för inhemska barnfamiljer istället för migration. Urmas Reinsalu sa att Estland har samma ståndpunkt om Ungern i internationella frågor och att det inte finns något alternativ till effektiv gränskontroll. Han passade även på att tacka Ungern för hjälp med att upprätthålla Estlands säkerhet.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Våldsbrotten ökar dramatiskt på franska landsbygden enligt nya uppgifter

Har överföringen av migranter från storstäderna något med saken att göra, eller beror det på coronarestriktionerna?

Estlands koalitionsregering faller efter misstänkt muthärva

Det nationalkonservativa partiet EKRE går i opposition

Debattören Janouch börjar använda Twitter-konkurrent – som släcks ner

Marknadsförde sig som ett ocensurerat alternativ till Twitter

Lex Trump – allas våra friheter hotade

USA:s president nu bannad från nästan alla de största nätplattformarn

Pandemilagen – en begränsning av dina demokratiska friheter

Den nya pandemilagen har röstats igenom i riksdagen och börjar gälla redan från söndag. Lagen, som kritiserats av systemkritiska och demokrativärnande grupper,...

Forskare kartlägger den indiska kobrans genom

Billigare och bättre motgifter i sikte

Populärt