söndag, 25 oktober, 2020
söndag, oktober 25, 2020

Ungerskt coronastöd till grannländer

Många länder i Europa blev tagna på sängen av coronaviruset och var inledningsvis utlämnade till hjälp från Kina och Ryssland. Men nu har även Ungern börjat stötta andra europeiska länder med vårdmateriell, bland annat 37 000 skyddsdräkter och över 800 000 ansiktsmasker.

När Italien som första europeiska land drabbades av en coronavirus-epidemi i slutet av februari så var det slående hur ensamma man stod inom Europa. Istället var det länder som Kina och Ryssland som tidigt gick in med stöd till Italien, i form av materiell, tester, vårdutrustning och även personal. “I ett skamfullt undvikande av ansvar har övriga länder i EU misslyckats med att ge Italien medicinskt stöd och materiell under epidemin. Kina fyller tomrummet.”, skrev amerikanska Foreign Policy.

Men nu har även Ungern klivit in och börjat stödja europeiska länder i behov, inklusive Italien som får 100 000 ansiktsmasker och 5 000 skyddsdräkter av Ungern. Ungrarna har hittills även skänkt 710 000 ansiktsmasker, 32 000 skyddsdräkter och 200 000 par handskar till sina grannländer Kroatien, Slovakien, Rumänien, Serbien och Slovenien.

Hongkong-baserade Deep Knowledge Group rankar Ungern som det tredje bästa EU-landet i hanteringen av covid-19, efter Tyskland och Österrike. Sverige rankas som 24:e bäst i EU, efter Litauen men före länder som Bulgarien, Rumänien, Spanien och Italien.

Hongkong-baserade Deep Knowledge Group har rankat europeiska länder utifrån hur väl de hanterar coronaviruset.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Hängde upp Muhammedteckningar – fick hembesök av fyra poliser

Vägrar ta ner dem, trots uppmaning från polisen

Ledaren: Styrka i stället för svaghet

Har islam halshuggit sig själv eller den sista yttrandefriheten?

Kina går om USA som EU:s största handelspartner

Kinas ekonomi återhämtar sig efter pandemin

Utökade coronarestriktioner från regeringen

Svåra problem för bland annat nattklubbarna

Två kvinnor knivskurna nära Eiffeltornet

Dagar efter det islamistiska mordet på läraren

25-årig man mördad i Svalöv

Misstänkt mördare gripen

Populärt