fredag, 15 januari, 2021
fredag, januari 15, 2021

Utvisningsdömd islamist försvunnen

Sedan utvisningsbeslutet ska islamisten, tillika Vetenskapsskolans tidigare VD, Abdel-Nasser el Nadi, regelbundet infinna sig hos polisen. Men nu har han istället gått under jorden.

I förra veckan kunde Exakt24 avslöja namnen på de sex ledande islamister som regeringen har beslutat utvisa. Men utvisningen har minst sagt stött på problem. Först stoppade Migrationsöverdomstolen utvisningen med hänvisning till att islamisternas hemländer till skillnad från Sverige skulle kunna vara farliga platser för islamister. ”Migrationsöverdomstolen har kommit fram till att det för närvarande föreligger hinder mot att verkställa utvisningsbesluten. Detta är regeringen bunden av.”, förklarade Sveriges inrikesminister Mikael Damberg.

Och nu har en av islamisterna, Abdel-Nasser el Nadi, försvunnit, rapporterar Sveriges radio. El Nadi var fram till utvisningsärendet VD för friskolan Vetenskapsskolan – en skola som har utstått hård kritik då flera anställda bedöms ha haft tunga roller inom den organiserade islamismen, skriver doku.nu. Dessutom har skolan, som bara sedan 2013 har fått en kvarts miljard kronor i skattemedel, praktiserat ”moskésittning” i klassrummen med pojkar längst fram och flickor längst bak i klassrummen.

Sedan utvisningsärendet öppnades har el Nadi anmälningsplikt hos polisen och när han nu har gått under jord så innebär det att han begår lagbrott.

– Anmälningsplikt innebär att man ska infinna sig på en polisstation vid en given tidpunkt ett antal gånger under en tid, till exempel en vecka. Gör man inte det så bryter man mot anmälningsplikten. Det är ju ett brott så att säga och då kan ju det utredas som en brottslig handling, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare vid Säkerhetspolisen, till SR.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Våldsbrotten ökar dramatiskt på franska landsbygden enligt nya uppgifter

Har överföringen av migranter från storstäderna något med saken att göra, eller beror det på coronarestriktionerna?

Estlands koalitionsregering faller efter misstänkt muthärva

Det nationalkonservativa partiet EKRE går i opposition

Debattören Janouch börjar använda Twitter-konkurrent – som släcks ner

Marknadsförde sig som ett ocensurerat alternativ till Twitter

Lex Trump – allas våra friheter hotade

USA:s president nu bannad från nästan alla de största nätplattformarn

Pandemilagen – en begränsning av dina demokratiska friheter

Den nya pandemilagen har röstats igenom i riksdagen och börjar gälla redan från söndag. Lagen, som kritiserats av systemkritiska och demokrativärnande grupper,...

Forskare kartlägger den indiska kobrans genom

Billigare och bättre motgifter i sikte

Populärt