måndag, 26 oktober, 2020
måndag, oktober 26, 2020

Världen idag om SD:s landsdagar: ”Slutlig solnedgång för kristet värderingsarv”

"De viktiga sanningar och värderingar som de, oaktat övriga frågor, hållit vid liv, saknar plötsligt till stora delar en röst i riksdagspartiernas program", skriver Världen idag på ledarsida med anledning av förslagen att förkasta centrala konservativa och kristna värdefrågor under Sverigedemokraternas landsdagar i helgen.

I en ledare på den kristliga tidningen Världen idag, med rubriken ”När SD-stenarna slutat ropa måste vi kristna börja tala”, kommenterar Jonas Adolfsson, chefredaktör och tung profil inom det kristna Sverige, några av de förslag som ska behandlas på Sverigedemokraternas landsdagar i helgen.

”Sänkt abortgräns, nationell samvetsfrihet för vårdpersonal som inte vill utföra abort och nej till homoadoptioner. Det är några av de värdefrågor med stark kristen prägel som SD väntas ge upp”, skriver han, och konstaterar sedan att SD:s försvar av dessa kristna och konservativa kärnfrågor har varit ”uthålligt” trots att partiet ”inte alls fått det erkännande man kanske väntat sig från den breda kristenheten”.

Den kristna kyrkan har själv ”kastat dessa värderingar överbord”, enligt Adolfsson. Vilket har lett till ett märkligt förhållande när ett parti som ofta har fördömts av kyrkan har varit den aktör i Sverige som har stått upp för kristna kärnvärden.

Adolfsson citerar bibeln: Om ni tiger ska stenarna ropa – ett citat som han tolkar som att människor som de kyrkliga anser har ”hjärtan av sten” är de som kommer stå upp för Guds eviga sanningar om inte kyrkans eget folk gör det.

Men om SD:s partiledning får som den vill på helgens landsdagar så är det slut med det. ”Nu tystnar SD-stenarna i Sverige. De viktiga sanningar och värderingar som de, oaktat övriga frågor, hållit vid liv, saknar plötsligt till stora delar en röst i riksdagspartiernas program.”, skriver han vidare och avrundar ödesmättat med att Sveriges kristna värderingsarv nu riskerar en slutlig solnedgång.

Kommentarer

Nedan innehåll är kommentarer från våra besökare. Varje kommentator ansvarar för innehållet i kommentaren. Detta är ej redaktionellt innehåll.Vi ber dig att rapportera olämpliga inlägg så att våra moderatorer kan säkra en saklig och trevlig debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Hängde upp Muhammedteckningar – fick hembesök av fyra poliser

Vägrar ta ner dem, trots uppmaning från polisen

Ledaren: Styrka i stället för svaghet

Har islam halshuggit sig själv eller den sista yttrandefriheten?

Kina går om USA som EU:s största handelspartner

Kinas ekonomi återhämtar sig efter pandemin

Utökade coronarestriktioner från regeringen

Svåra problem för bland annat nattklubbarna

Två kvinnor knivskurna nära Eiffeltornet

Dagar efter det islamistiska mordet på läraren

25-årig man mördad i Svalöv

Misstänkt mördare gripen

Populärt